1. mar. 2016

Phyto balzam za lase

Še pred parimi meseci je bila znamka Phyto zame še čista neznanka, zato sledi najprej par besed o sami znamki.

Blagovno znamko kozmetike Phyto je leta 1967 ustanovil francoski frizer in vizionar Patrick Alès. Ta je bil po svojih lastnih besedah razočaran nad tem, da so bili vsi takrat prodajani šamponi in balzami polni kemičnih snovi, ki lahko negativno vplivajo na naše zdravje. Sam se je odločil, da se bo zanesel na moč rastlin in je dobil izreden uspeh.

Phyto temelji na tem, da njeni izdelki vsebujejo 95 % naravnih sestavin. Trenutno se pri njihovi izdelavi uporablja približno 500 izvlečkov različnih vrst zelišč, grmov in dreves, kar je res posebno število. Phyto je prepričana, da najbolj kakovostne so te sestavine, ki jih sami vzgojimo, zato upravljajo svoj lastni arboretum in nekaj kmetij na območju Midi-Pyrenées.

Kozmetika Phyto ni testirana na živalih in v njihovi sestavi ne boste našli nobenih sestavin živalskega izvora razen jajc, čebeljega medu in voska. 



Kaj obljublja Phyto o regeneratorju za suhe in normalne lase?

Regenerator intenzivno vlaži in olajša razčesavanje, vendar ne obteži las. Lasje se lažje oblikujejo, so mehkejši, bolj voljni in lepši. Izdelek priporočamo za normalne in suhe lase. Glavne sestavine: jojobino olje, ki vlaži in obnavlja, v kombinaciji z ricinusovim oljem, ki intenzivno vlaži in ščiti lase. Ekstrakt semen angelike, ki deluje očiščujoče in tonizirajoče, vrača lasem vitalnost in sijaj.

Uporaba: nanesite majhno količino po šamponiranju las in dobro sperite. Olajša razčesavanje, vendar ne obteži las. Intenzivna hidratacija.



Z balzami sem vedno imela tak čuden odnos. Vsi so bili nekako ok, ampak nikoli nisem naletela na kakšnega nad katerim bi bila res navdušena. Ampak Phyto..to je pa druga zgodba. Lase si najprej normalno našamponiram in sperem, potem pa na lase nanesem balzam. Nanesem ga na tisto dolžino las kjer so suhi. Potrebna je čisto majhna količina. Pustim par minut, da te čudežne sestavine začnejo delovati potem pa sperem lase. Že pri spiranju čutim, da so lasje mehkejši in bolj voljni.

Prej sem vedno pred česanjem po pranju las morala uporabiti olje na konicah, ker jih drugače nikakor nisem mogla razčesati. Sedaj ta korak ni več potreben, ker se lasje razčešejo brez težav. Po uporabi tega balzama so moji lasje mehki, sijoči in lepši na pogled. Tudi na konicah je po približno dveh mesecih uporabe videti veliko razliko, ker se ne cepijo toliko.

Balzam sem dobila v njihovi nagradni igri na Facebooku. Čeprav mi je bil izdelek podarjen to nikakor ne vpliva na mojo oceno.

Vas pa vabim, da si pogledate še ostale njihove izdelke, ker se res za vsakega najde kaj. Na Facebooku jih najdete pod imenom Phyto Slovenija ali pa na spletni strani www.mediforma.si

Kateri njihov izdelek je pa vas že prepričal?

2 komentarja:

  1. Jaz sem imela njihov šampon, PHYTOCEDRAT, za regulacijo sebuma. Dejansko pomaga proti mastnim lasem :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To je pa lepo slišati. Phyto je res super znamka, in še nič njihovega me ni razočaralo. :)

      Izbriši