18. jun. 2016

Izdelki, ki so me razočarali #2

Spet je prišel čas za izdelke, ki so me razočarali. Sem se odločila, da bom kar nadaljevala s to "serijo" postov, ker sem videla, da jih res rade berete.


 Aussie 3 minutni rekonstruktor. Toliko dobrih ocen sem prebrala pred tem nakupom, in sem dobesedno pričakovala čudeže. Ampak na mojih laseh se preprosto ni nič zgodilo. Že res, da med uporabo zelo lepo diši, ampak po uporabi vonj izgine, in tudi na laseh po več mesečni uporabi nisem opazila nobene razlike. Imam ga že več kot eno leto, in se kar ne morem pripraviti, da bi ga porabila do konca, čeprav mi ga je ostala samo še slaba četrtina notri. 

L'occitane krema za roke. Tako dolgo sem imela v planu nakup ene izmed njihovih tako opevanih krem za roke. Ko jo povonjam v embalaži zelo lepo diši po vrtnicah. Nežno in nevsiljivo. Ampak vonj med uporabo je pa žal grozen in zelo močan. Ko sem jo prvič preizkusila sem bila malo prehlajena, in sem imela zamašen nos, ampak je bil vonj tako močan, da mi je bilo slabo še eno uro po nanosu. Vonja ne znam opisati, ker me ne spominja na ničesar. Tudi pri vlaženju rok se ni čisto nič izkazala. Jo nanesem, vmasiram čez par minut pa imam spet suho kožo. Nič od nič.


Garnier antiperspirant. Pravo evforijo so povzročili, in ker sem velik firbec me je seveda zanimalo kako se bo obneslo to novo pakiranje oz. doziranje s krogom. Imajo zelo veliko izbiro, jaz pa sem si izbrala najbolj svežega, ker mi to v vročih dnevih najbolj odgovarja. Približno tri tedne je bilo vse super. Doziranje, vonj in obstojnost. Takrat je bilo že dokaj vroče, in sem bila res presenečena nad obstojnostjo, ker težko najdem obstojen deodorant. Imela sem občutek, da se vsebina zelo hitro porablja, in po približno treh tednih sem že prišla do polovice. Potem pa se je spraznil dobesedno čez noč. Danes ga je bilo notri še pol, naslednji dan pa je bil že prazen. Ven je prihajal samo še zrak. Izdelek je super, če odštejem embalažo, ampak nakupa ne bi ponovila, ker ne mislim vsake tri tedne kupovati novega. 

La Bri vilinska lepota krema za normalno kožo. Verjetno se spomnite kako sem bila navdušena nad njihovim čistilnim mlekom, in sem se testiranja kreme zelo veselila. Potem pa je šlo nekaj hudo narobe, ker tako hude reakcije mislim, da še nisem doživela. Bila sem sploh v dvomih ali objaviti svojo izkušnjo ali ne, ker je to prva krema, ki mi je bila poslana v oceno, in mi ni odgovarjala. Krema je bolj gosta, in jo je potrebno malo bolj vmasirati, ampak to sploh ni problem. Po nanosu je moja koža po celem obrazu postala rdeča. Sčasoma se je ta rdečica samo še stopnjevala. Nekje tri ure po nanosu so bila moja lica cela rdeča. Pa ne nežno rdeča, ampak rdeča kot paradižnik. Prav čutila sem kako koža žari. Tudi na otip je bila bolj topla. Pa sem jo preizkusila še naslednje jutro. Kot veste se bojujem z rdečico, ampak z podlagami proti rdečici in korektorji čisto obvladujem situacijo. Tisti dan pa to ni bilo tako. Rdečica je bila prisotna cel dan kljub podlagi in korektorjem. Kremo sem uporabila tri krat potem pa sem odnehala, ker ni imelo smisla, in se je situacija ponavljala. Glede na to, da je krema naravna mi ni čisto jasno zakaj mi ni odgovarjala.

Avon maska za čiščenje por. Kupila sem jo na Salma.si za slabe 3€. Med nanosom je temno sive barve, ko pa se posuši pa barva postane svetlejša. Kot vidite po embalaži sem jo porabila skoraj celo, in sem bila pri uporabi zelo dosledna, ampak ni bilo videti nobenega učinka. Po navodilih naj bi jo pustili na obrazu 10-15 minut, poizkusila sem jo imeti gor tudi 20 min pa ni bil nobene spremembe. Sem brala, da je pri nekaterih res učinkovita, ampak pri meni ni bila.

To so bili moji izdelki s katerimi se nisem nič kaj dobro razumela. Ampak, če izdelek ni ustrezal meni, to ne pomeni, da tudi vam ne bo. Imate tudi ve kakšen izdelek za katerega vam je žal, da ste ga sploh kupile?

10 komentarjev:

  1. Sem se tudi jaz opogumila in kupila ta dezodorant in zaenkrat je ok, niman nekih težav z embalažo, amapak ja vse se lahko spremeni😉 O LaBri kozmetiki sem slišala same pohvale, me je kar malo "povleklo" stran od nakupa. Za l'occitanove kreme za roke pa sem že večkrat slišala da niso nič kaj učinkovite, kar je res škoda, ker imajo ene odlične izdelke ;) Zelo so mi všeč take objave, ker realno ni vedno vse z rožicami posuto;) Good job<3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Upam, da se ti z deodorantom ne bo zgodilo isto..upam, da mi javiš kako se ti bo obnesel naprej. Mogoče sem samo jaz dobila pokvarjeno embalažo. Kar je škoda, ker je vsebina odlična. Za dnevno kremo pa tudi meni ni jasno zakaj taka reakcija. Verjetno res zaradi moje občutljive kože, ker njihovo čistilno mleko je top. V L'occitanovo trgovino pa res verjetno ne bom dolgo vstopila. Me je kar malo minilo. Hvala za pohvalo. :) Mi res veliko pomeni. Je seveda logično, da nam med toliko preizkušenimi izdelki ne morejo vsi ustrezati. :)

      Izbriši
  2. Sem se tudi jaz opogumila in kupila ta dezodorant in zaenkrat je ok, niman nekih težav z embalažo, amapak ja vse se lahko spremeni😉 O LaBri kozmetiki sem slišala same pohvale, me je kar malo "povleklo" stran od nakupa. Za l'occitanove kreme za roke pa sem že večkrat slišala da niso nič kaj učinkovite, kar je res škoda, ker imajo ene odlične izdelke ;) Zelo so mi všeč take objave, ker realno ni vedno vse z rožicami posuto;) Good job<3

    OdgovoriIzbriši
  3. Meni je deo ok, nič posebnega ampak je zelo vzdržljiv zato mi je všeč :)

    Aussie tudi meni ni nič posebnega... + Loccitane kremice mi nič ne navlažijo/nahranijo rok :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ti pršilka še lepo dela? Lepo, da nimam edina takega mnenja o Aussie in L'occitanu. :) hi5 :D

      Izbriši
  4. Oh ta rdečica..točno vem kako se počutiš, nič kaj prijetno ni. Ampak je zanimivo, da sem in še uporabljam balzam in kremo od Dvorca Trebnik, ki sta prav tako naravna pa mi super odgovarjata. Medtem, ko se me trudimo uporabljati čimbolj naravne izdelke nam koža pa takole vrača. Ni lepo, ne? :)

    OdgovoriIzbriši
  5. O hvala za pohvalo. Mi res veliko pomeni. Je dokaz, da nekaj pa le delam prav. :) Tudi jaz zelo rada berem objave drugih kateri izdelki so jih razočarali, čeprav včasih kar eni odgovarja meni žal ne. Ti izdelki so čista loterija. :D Ja, od Dvorca Trebnik mi odgovarja res čisto cela linija. Tudi kremica za okoli oči in nočna krema sta mi vrhunski. Tudi cena je za to kakovost presenetljivo nizka.

    OdgovoriIzbriši
  6. Očitno je pri vaši občutljivi koži prišlo do preobčutljivostne oz. alergijske reakcije na katero izmed sestavin v kremi. Sestavine kreme Cvet vodne lilije so sicer naravnega izvora, vendar to ni zagotovilo, da koža ne more odragirati. Ni namreč sestavine, na katero nekdo nebi bil alergičen. Glede na to, da vam čistilno mleko ustreza, krema pa ne, sklepam, da je »kriva« kakšna sestavina iz eteričnega olja (čistilno mleko jih ne vsebuje). Brigita Lapornik (LaBri)

    OdgovoriIzbriši
  7. Na deklaraciji, ki je na izdelku in na internetni strani www.labri.si, so na koncu napisane sestavine eteričnih olj, ki so lahko alergene
    (farnesol*/**, benzyl salycylate*/**, eugenol*/**, isoeugenol*/** (*sestavina eteričnega olja, **sestavina naravnega izvora))
    Sicer zaenkrat še nisem zasledila negativnih odzivov glede omenjene kreme.Tudi sama imam zelo občutljivo kožo, iskanje ustrezne kreme je bila včasih misija nemogoče. To je bil tudi glavni razlog zakaj sem šla v razvoj svoje kozmetične linije, ki je maksimalno nežna, naravna,...
    Očitno pa včasih tudi kakšna sestavina vseeno komu ponagaja :)
    Brigita Lapornik (LaBri)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Res nikoli ne moremo predvideti kako se bo odzvala koža. Uporaba novih, še ne preizkušenih krem je pri meni čista loterija. Vaše čistilno mleko je pa naravnost božansko. Sem pa vsaj ugotovila, da se moram izogibati eteričnim oljem. :)

      Izbriši