23. apr. 2016

Izdelki, ki so me razočarali #1

Že kakšen mesec sem zbirala produkte za ta post pa sem kar nekako odlašala z objavo. Še prej, ko nisem imela bloga sem zelo rada brala take poste, in sem se vedno spraševala zakaj je teh postov bolj malo. 

Kot ste lahko že opazile v mojih postih objavljam same ocene izdelkov za nego obraza in telesa, ker se zelo malo ličim, tako da bo tudi tale post namenjen izdelkom za nego obraza in telesa.

No kakorkoli že tole so izdelki, ki me v zadnjih mesecih niso prepričali.


Natura Siberica Vivid vitamins. Prvič sem ta izdelek zagledala na polici v Tuš - drogeriji, in se mi je zdel blazno zanimiv. Živi vitamini uuuu sem si rekla. To mora biti nekaj hudo dobrega. Uporabi se jih lahko na laseh ali za telo. Sama vsebina je bila videti noro lepa. Kot gel z mini bleščicami.


Imela sem predstavo, da naj bi bilo to nekaj zelo vlažilnega. Sam proizvod je najprej zelo vlažilen, ko pa ga enkrat nanesem na kožo se zelo hitro vpije, in moja koža postane še bolj suha kot je bila prej. Preizkusila sem ga tudi na laseh, ampak je bila potem misija nemogoče normalno razčesati lase. Kot da se ne bi že cel teden počesala. Na obrazu se ga pa nisem upala preizkusiti, ker res nočem imeti še bolj suhe kože kot jo že imam. Trenutno mi izdelek samo sedi na polici, ker nimam pojma kaj naj z njem počnem. Meni ni odgovarjal.

Oriflame rebalancing face serum. Serum sem uporabljala skoraj dva meseca potem pa sem obupala, ker ni bilo nobenih rezultatov. Sama struktura mi je bila všeč. Gel, ki se je zelo hitro vpil v kožo. To je bilo pa tudi vse. Nobenega vlaženja ali kakršnih koli učinkov ni bilo čutiti. Eden tistih izdelkov za katerega ne zaznaš, da ga uporabljaš, ampak samo zapravljaš čas z njim.

Afrodita serum 10 v 1. Ta serum ima ogromen problem pri embalaži. Oziroma bolj točno v pumpici. Že od začetka sem se borila z njo. En potisk je bil premalo dva pa preveč. Samo pol potiska pa pri tej embalaži ni izvedljivo. Saj poznate tisto, ko si zjutraj naneseš preveč olja na konice las in potem hodiš cel dan tak naokoli. No, tako nekako je bilo. Ta serum se sploh ni vpil v lase, ampak kar nekako sedi na laseh in jih dela mastne. Težko opišem. Posledično sem vedno imela spete lase, ko sem uporabila ta serum, ker res ni bilo lepo za videti. Serum ima zelo lep vonj, ki se kar nekaj časa obdrži na laseh. Ko pa sem prišla nekje do polovice izdelka je pumpica začela "štrajkati". To pomeni, da sem morala za vsebino enega potiska pumpice pritisniti velikokrat tudi več kot 5x. Poleg tega je vsebina dobesedno špricala vse naokoli. Ene parkrat sem serum dobila tudi v oči. Še vedno se borim s serumom, ker ga res nočem vreči v smeti, ampak trenutno vse kaže na to, da bo kmalu pristal tam. 

Vichy Idealia Skin Sleep. Nočni gel, ki je bil več kot pol leta na moji wish listi. Toliko pozitivnih postov sem prebrala o njem, in z vsakim prebranim sem imela še večjo željo po nakupu. Seveda sem se kar nekaj časa odločala, ker ni ravno poceni. Na koncu sem se seveda vdala želji, in ga tudi kupila. Testirala sem ga približno dva meseca, in v tem času sem porabila skoraj pol embalaže. Na začetku sem ga preizkusila prvič in drugič in tretjič.. Ampak moja koža sploh ni reagirala nanj. Nobene spremembe, koža ni bila nahranjena niti spočita. Po nanosu sem imela občutek, da se gel sploh ni vpil v kožo, ampak je kar "obsedel" gor. Če sem se kasneje dotaknila obraza sem imela tisti lepljjiv občutek na prstih. Tudi zjutraj sem velikokrat čutila, da sem pri umivanju obraza gel kar sprala dol. Potem sem pomislila, da mogoče nanesem preveč gela, ampak sem imela tudi pri manjši količini isti problem. Preizkusila sem najprej nanesti tudi serum, ampak tudi ni pomagalo.

Vichy Idealia krema za okoli oči. Ta krema in zgoraj opisani nočni gel sta bila moja prva izkušnja z Vichy izdelki v originalni velikosti, in mislim, da sem za nekaj časa kar opravila z nakupi njihovih izdelkov. Moja izkušnja z njihovo promotorko je bila takšna: Nekje v januarju sem bila na lovu za novo kremo za okoli oči. Najprej sem zavila v lekarno, ker sem imela ogledano eno kremo od La Roche Posay, tam pa sem naletela na eno od Vichyevih promotork. Začele sve debato kjer sem ji povedala, da iščem bogato in hranilno kremo za okoli oči, ker imam zelo suho in občutljivo kožo, hkrati pa rabim tudi nekaj za prve gubice (imam 28 let). Rekla mi je, da kreme proti gubam sploh ne rabim, da to pride na vrsto šele po 30. letu in mi je svetovala tole Idealia kremico. Seveda sem ji verjela, in jo kupila. Krema zame niti slučajno ni bila dovolj bogata in hranilna. Pozimi je bilo že tako hladno zunaj, da je moja suha koža še bolj prišla do izraza. In to se je tudi videlo. Še posebej mi je šlo na živce, ker se mi je korektor že po kakšni uri po nanosu vsedel v gubice. Koža je bila že samo ob dotiku suha. Tudi tiste drobne gubice okoli oči so bile dosti bolj vidne.

Ok, pač mi krema ne ustreza. Če bi si jo sama izbrala bi to še nekako prebolela. Bolj se mi je to zamerilo s prodajalkine strani, da mi je ponujala ravno to kremo, ker je verjetno vedela, da mi ne bo ustrezala. Ali pa bi mi lahko vsaj ponudila kakšno drugo njihovo bolj bogato kremo. Mogoče pretiravam, ampak odšteti skoraj 30€ za očesno kremico pri kateri sem jo porabila mogoče eno tretjino se mi zdi dobesedno metanje denarja skozi okno.

To je samo moje mnenje o teh izdelkih, in če meni niso odgovarjali ne pomeni, da tudi vam ne bodo.
Ste uporabljale katerega od naštetih izdelkov? Kakšne so pa vaše izkušnje z njimi?


4 komentarji:

  1. Ta afroditin serum tudi meni ne ustreza :/ Diši res ful dobro, ampak mi tudi zelo obteži lase, in še hitreje so mastni kot običajno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prav grozno so videti lasje po nanosu. Imaš tudi ti probleme z embalažo ali je samo moja pokvarjena?

      Izbriši
  2. Mislim, da ne pretiravaš.. ravno iz tega razloga ne kupujem višje cenovno kozmetiko, ker se bojim, da mi ne bo ustrezala. Odkar sem se bolj poglobila v kupovanje kozmetike, sem že večkrat zasledila, da cena ne nujno odraža kakovost. Sama večinoma kupujem nižje do srednje cenovno kozmetiko in če malo bolj pobrskaš dobiš res super izdelke za nižjo ceno :) če mi ni všeč, se pa ne preveč sekiram za tistih nekaj €, ki sem jih vrgla stran.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čisto prav imaš. Želela sem si preizkusiti njihove izdelke že kar nekaj časa, ker je še posebej nočni gel bil neverjetno pohvaljen. Me je pa definitivno izučilo. Prej sem imela kremo za okoli oči za 4€ pa mi je zelo ustrezala. Od te izkušnje naprej sem veliko bolj previdna pri kupovanju dražje kozmetike.

      Izbriši