9. jul. 2017

Junijski favoriti

Zamujam, zamujam..vem. Skoraj bo že čas za julijske favorite jaz pa sem še v junijskih. Ampak za izdelke, ki so me prepričali ni nikoli prepozno, kajne?


Melvita olje črne kumine. Izbrala sem si ga lani oktobra na blogerski konferenci potem pa mi je do decembra stal v omari, ker sem želela najprej porabiti ostala olja. Še posebej je primeren za aknasto kožo, za očiščevanje in poživljanje. Primeren za mastno in mešano kožo.  Začela sem ga uporabljati v decembru, ko je bila moja koža na vrhuncu aknastega izpada. Imela sem tudi zelo suho kožo zaradi kislin, ki sem jih uporabljala pri zajezitvi aken. Od takrat se ne ločim več od njega. Skoraj ni bilo večera, da ga ne bi uporabila. Bil je odličen za mojo suho kožo, ampak pri aknah in pigmentnih madežih mi pa žal ni pomagal. Prav tako se je odlično izkazal namesto jutranje kreme. Ker gre tale steklenička že proti koncu sem prepričana, da bo naslednjo zimo na mojih poličkah stala že druga embalaža tega olja.

Avon* maslo za telo z olivnim oljem. Razna masla in olja za telo pri meni poleti odpadejo, ker se po njih vsa lepim, in se v tej vročini še par ur ne vpijejo, in me to spravlja ob pamet. Ponavadi sem uporabljala bolj lahke spreje ali pa kar ničesar. Letos pa sem odkrila tole maslo, ki se takoj vpije in ne pušča nikakršnega ostanka za sabo. Ima zelo svež vonj kar zelo cenim, ker poleti ne maram sladkih dišav. Najboljše pa je, da se ga porabi čisto malo. Vsebuje mikrokapsule z mediteranskim oljčnim oljem, ki intenzivno vlažijo kožo telesa. Všeč mi je embalaža, ker vsebuje samo 200ml in je tako bolj priročna za potovanja. Zagotovo bo to maslo šlo z menoj letos tudi na morje.  


Avon* poživljajoči serum za vrat in dekolte. Rada preizkušam nove izdelke, in tako se je na testni vožnji pri meni znašel tudi tale serum. Hranim ga kar v hladilniku, ker je v tej vročini nanos tako še bolj prijeten, in ob nanosu prijetno hladi. Tako kot maslo za telo tudi serum vsebuje mediteransko oljčno olje. Uporabljam ga približno 3x na teden, in po dobrih 3 tednih uporabe že opažam, da je koža na vratu bolj poenotena in zelo navlažena. 

Dermalogica microfoliant na riževi osnovi primeren za vsakodnevno uporabo. Tole je sicer testna verzija, ki sem jo dobila v eni izmed beauty boxov. Všeč mi je, ker je drugačen, in ker ga je bilo užitek uporabljati. Ravno par dni nazaj sem ga porabila do konca. Videti je kot prah, ki ga naneseš v mokro dlan, in z drgnjenjem obeh dlani skupaj ustvariš bolj penasto čistilo. Izjemna pogruntavščina zaradi katere je čiščenje obraza užitek. Vonj je zelo prijeten in nežen. Pri redni uporabi je bila moja koža bolj poenotena in sveža. Ima pa samo eno napako. Cena originalne velikosti je skoraj 50€. Že res, da je učinkovit, ampak do sedaj se še nisem prepričala, da lahko upravičim tako velik znesek za dnevni čistilec. Upam, da bom našla kakšen podoben izdelek za nižjo ceno. Mi kakšnega predlagaš?

Now prehranski dodatek železa. Že več kot pol leta opažam, da mi v presledkih izpadajo lasje. Preizkušala sem vse od raznih ampul, vitaminov in šamponov. Ampak nič ni pomagalo dolgoročno. Potem pa so mi v laboratoriju pregledali kri in vrednosti železa. Čeprav so bile vrednosti za zdravnika v mejah normale so se meni vseeno zdele malce nizke, in sem začela dodajati železo. Še vedno ne morem verjeti, ampak po treh!! dneh se mi je povečano izpadanje že skoraj nehalo. Pri česanju seveda še vedno kakšen odpade kar je čisto normalno. Jaz pa sem seveda zelo vesela, da čez par mesecev ne bom plešasta. Še vedno težko verjamem kako malo je potrebno za izboljšanje. Jaz sem svojega kupila na iHerb, ker je tam kar 3x cenejši kot v naših lekarnah.

* Izdelki označeni z zvezdico so mi bili poslani v oceno. Moja mnenja o izdelkih so kot vedno iskrena.

Kaj meniš o mojih favoritih? Imaš tudi ti kakšnega, ki bi ga delila z mano?


3 komentarji: